Čo sú vlastne macarons?
Je to farebný zázrak, ktorý za krátky čas dobyl Francúzsko a onedlho aj celý svet.S makarónmi majú spoločné iba toľko, že poprvý raz ich vytvárali talianske ruky.
Malé kolieska sú vyrobené z mandlí, cukru a vaječných bielkov, zlepené božskou čokoládou alebo tisícmi rôznymi fantastickými krémami. Na pohľad sú nezabudnuteľné a ich chuť je jednoducho "návyková". Dobrý macaron je totiž ľahký a vzdušný. Vonkajšia časť je jemne chrumkavá, ale iba toľko, aby na vás dostatočne zapôsobila. Po zahryznutí ste okamžite v strede koláča, kde vás čaká neopísateľný krémový zážitok. Tu už mandľový korpus preberá vlhkosť krému a každé zahryznutie vás obdarí nevšednou chuťovou orgiou a potom vám už nezostáva nič iné, ako len povedať “Ooh-la-la” .
O firme: Bola to láska na prvý pohľad, respektive na prvé zahryznutie. Nakoľko sa moje city nezmiernili ani časom, po viac ako ročnom skúšaní (a výkrmu seba, rodiny a priateľov - a šoku na váhe) som si nakoniec osvojila všetky profesionálne fortiele na kurze.
Kedy jeme, darujeme macarons?
Kedykoľvek, keď niekomu chceme zlepšiť náladu, keď chceme obdarovať našich najdrahších niečim výnimočným, spraviť zapamätateľnú a štýlovú svadbu, spestriť firemný večierok, dámsku jazdu, narodeniny, či detskú party.
Mi
is valójában a macaron? Két korongnyi színes csoda, ami rövid idő alatt
meghódította Franciaországot, aztán az egész világot, és amelynek a
makarónival csak egyetlen közös nevezője van: mindkettőt olasz kezek
alkották meg legelőször. A mandulából, cukorból és tojásfehérjéből
készült kis korongok, összetapasztva isteni csokoládé- vagy ezernyi más
fantasztikus krémmel, már látványra sem utolsók, ízre pedig egyenesen
függőséget okozók. A jó macaron ugyanis könnyű, légies, külső kérge
finoman roppan, de éppen csak annyira, hogy rövid hatásszünet után az
ember azonnal a tömör közepénél találja magát. Itt a mandulás massza már
átveszi a töltelék nedvességtartalmát és kihangsúlyozza krémességét,
ezért minden egyes harapás egy igazi ízorgiára repít. Ilyenkor aztán nem
marad más, mint annyit mondani Ooh-la-la (és titokban megtanultunk
franciául).
A cégről: Szerelem első látásra és harapásra. És mivel az érzelmeim idővel sem csillapodtak, több mint egy év próbálkozás (valamint ön-, család-, és baráthízlalás után) végül egy tanfolyamon sajátítottam el a profi macaron-készítés fortélyait. Ami ugyan otthoni körülmények között sem lehetetlen, de végtelen precizitást, türelmet és rengeteg gyakorlást igényel.
Mikor együnk, ajándékozzunk macaront? Bármikor. Ha valakit jobb kedvre akarunk deríteni, ha valami egyedivel akarjuk megajándékozni szeretteinket, emlékezetessé és dizájnossá tenni egy esküvőt, feldobni a céges bulit, csajos estét, szülinapot vagy babavárót. De nem tilos egy jó könyv és finom kávé mellé beiktatni egy levendulás vagy menta-csokis macaront…
A cégről: Szerelem első látásra és harapásra. És mivel az érzelmeim idővel sem csillapodtak, több mint egy év próbálkozás (valamint ön-, család-, és baráthízlalás után) végül egy tanfolyamon sajátítottam el a profi macaron-készítés fortélyait. Ami ugyan otthoni körülmények között sem lehetetlen, de végtelen precizitást, türelmet és rengeteg gyakorlást igényel.
Mikor együnk, ajándékozzunk macaront? Bármikor. Ha valakit jobb kedvre akarunk deríteni, ha valami egyedivel akarjuk megajándékozni szeretteinket, emlékezetessé és dizájnossá tenni egy esküvőt, feldobni a céges bulit, csajos estét, szülinapot vagy babavárót. De nem tilos egy jó könyv és finom kávé mellé beiktatni egy levendulás vagy menta-csokis macaront…
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára