Tapas je španielska špecialita, ktorá sa servíruje k vínu či k pivu alebo len tak niečo malé na zahryznutie.
Sú to malé chuťovky väčšinou prepichnuté paličkou aby držali suroviny lepšie pokope.
V Španielsku sa hovorí "ir de tapas" teda vybehnúť na niečo malé pod zub, na pohárik a pokecať si.
Jedna z príbehov o ich vzniku siaha do 13. storočia keď kráľovi Alfonzovi X lekári zakázali honosné hostiny a prikázali jesť malé sústa, porcie jedál. Keďže v tej dobe kráľ nemal len jedno sídlo a veľa cestoval, nakázal, aby hostince predávali niečo malé pod zub, k vínu.
Nech to už bolo ako bolo, tapasy sú v obľube po celom svete a mnoho ľudí obľubuje tento štýl stolovania, hlavne ak chcú posedieť a pokecať s priateľmi.
Tapasy a la Esta Noche
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára