Pražma
Medzi kulinársky najvyužívanejšie druhy patrí pražma kráľovská, ktorá je
známa aj ako pražma zlatá. Najobľúbenejšou potravou tejto ryby sú
mušle, ich lastúry dokáže vďaka silným zubom hravo rozlúsknuť. Vyskytuje
sa predovšetkým v Stredozemnom mori, na severovýchodnom pobreží Afriky a
v Biskajskom zálive. Hlavná sezóna prebieha od júla do októbra, na trhu
je však pražmu bežne dostať po celý rok vďaka rozvinutej akvakultúre.
Najčastejšie sa pečie a griluje, vďaka vyššiemu obsahu tuku v mäse je
vhodná aj na dusenie a pošírovanie. Jej mäso je biele, hutné a obsahuje
minimum kostí.
U nás máte možnosť ochutnať Pečenú pražmu s morským ragú a s grilovanou zeleninou
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára