Pražma

Medzi kulinársky najvyužívanejšie druhy patrí pražma kráľovská, ktorá je známa aj ako pražma zlatá. Najobľúbenejšou potravou tejto ryby sú mušle, ich lastúry dokáže vďaka silným zubom hravo rozlúsknuť. Vyskytuje sa predovšetkým v Stredozemnom mori, na severovýchodnom pobreží Afriky a v Biskajskom zálive. Hlavná sezóna prebieha od júla do októbra, na trhu je však pražmu bežne dostať po celý rok vďaka rozvinutej akvakultúre. Najčastejšie sa pečie a griluje, vďaka vyššiemu obsahu tuku v mäse je vhodná aj na dusenie a pošírovanie. Jej mäso je biele, hutné a obsahuje minimum kostí.


  U nás máte možnosť ochutnať Pečenú pražmu s morským ragú a s grilovanou zeleninou


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára